programulnouacasa.ro

Stiri si informatii despre PROGRAMUL NOUA CASA

Află cele mai noi informații despre Programul NOUA CASĂ

 

Programul Noua Casă 2024! Veste bună pentru piața imobiliară

marcel-bolos

Programul „Noua Casă” continuă și în anul 2024. Ministerul Finanțelor transmite că inițiativa programului are ca scop susținerea pieței imobiliare și a creditelor ipotecare: „Noua Casă a dus la creșterea accesului la proprietate pentru familiile cu venituri medii, facilitând stabilitatea locativă şi îmbunătățind calitatea vieții pentru mulți români”, transmite într-un comunicat ministrul Finanțelor, Marcel Boloş. (detalii aici ⬎  )

✁-------------------------------------------

900 credite Noua Casă acordate în doar 3 săptămâni de la lansare!

mceclip0-1581427777

 

Chiar dacă unele bănci au anunţat deja că programul de creditare va scădea anul acesta din cauza războiului Rusia Ucraina, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) anunţă că a acordat deja 900 de garanţii din data de 4 martie până pe 25 martie 2022. Valoarea garanţiilor este de 121 milioane de lei, şi chiar dacă s-au cumpărat multe locuinţe noi în această perioadă, valoarea medie a unui credit noua casă este de 56.000 de euro.

(mai mult...)

✁-------------------------------------------

1,5 miliarde de lei pentru Programul Noua Casa in anul 2022

Estate Bussines - 3Programul care le permite românilor să-și cumpere o locuință cu ajutorul unui credit bancar garantat de stat continuă și în 2022. Noua Casăvizează case și apartamente care costă cel mult 140.000 de euro. Avansul de 5% rămâne valabil doar pentru locuințele mai ieftine de 70.000 de euro. Pentru casele al căror preț depășește această valoare, avansul va fi de 15% (mai mult...)

 

✁-------------------------------------------

Dumitru Nancu (FNGCIMM): Dezvoltatorii imobiliari isi dezvoltau proiectele in functie de programul Prima Casa

„De la începutul acestui program, 300.000 de români au beneficiat de el. Trei din patru credite ipotecare au fost luate prin Prima Casă, actualul program Noua Casă, şi statul român a garantat cu 29 miliarde, instituţiile financiar-bancare au finanţat cu 50 miliarde, iar cei care nu au putut să-şi plătească au fost 0,28%, recuperat din garanţiile imobiliare sau din fondul de risc la dispoziţia Ministerului de Finanţe”, a explicat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCBusiness (mai mult...)

✁-------------------------------------------

Programul „Noua Casă” 2022

[Downloader.la]-620a659417986

Programul guvernamental urmează a fi lansat în perioada imediat urmatoare, cu un plafon de garanții în valoare de 1,5 miliarde lei. Suma este similara celei din 2021,  însă sub nivelul celei din anul 2020, când a fost de 2 miliarde lei.

De remarcat faptul ca legislația aferentă va fi completată cu noi prevederi. Astfel, vor fi modificate dispozițiile legate de polițele de asigurare. În practică s-a constatat că, pe parcursul derulării perioadei de creditare, care, în cele mai multe cazuri, ajunge până la 30 de ani (mai mult...)

✁-------------------------------------------

Programul „Noua Casă” demarează joi, cu 5 zile mai târziu decât era prevăzut

Programul ”Noua Casă” va fi funcţional din 20 august, cu întârziere de câteva zile faţă de estimări. Statul mai are, pentru anul acesta, un plafon de garanţii disponibil de 1,6 miliarde de lei.

Procentul de garantare de către stat a creditelor destinate achiziţionării locuinţelor prevăzute mai sus este de maximum 50%, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente finanţării garantate în condiţiile în care valoarea finanţării este de maximum 70.000 euro şi este compusă din finanţarea acordată de instituţia de credit, în valoare de maximum 66.500 EUR şi avansul plătit de beneficiar. (mai mult...)

✁-------------------------------------------

Care sunt modificarile la noul Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, in forma finala publicata in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial Oficial din 5 august 2020 a aparut forma finala a noului Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, prin care se pot obtine de la banci si IFN-uri credite imobiliare pentru cumpararea de locuinte, garantate de stat.

Este vorba de OUG nr. 129/2020 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "O familie, o casă". (mai mult...)

✁-------------------------------------------

Cumparati, dar nu construiti prin Noua Casa

Cu toate că a crescut semnificativ față de anul trecut numărul celor care au cumpărat terenuri intravilane construibile, aceștia nu vor mai beneficia de facilități pentru construcția de locuințe. Încă nu toți dintre ei au aflat că noua formă a programului Prima Casa este destinată numai stimulării vânzării de locuințe ”destinate achiziţionării”, nu și construirii de case. (mai mult...)

✁-------------------------------------------

Ordonanţa de urgenţă privind implementarea programului Noua Casă a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial: Prima Casă se transformă în Noua Casă şi pot fi accesaţi până la 140.000 euro

Guvernul a publicat săptămâna trecută, joi seara, în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile de implementare a programului Noua CasăBeneficiarii acestui program pot fi cei care la data solicitării creditului (mai mult...)

✁-------------------------------------------

Programul "Noua Casă" va fi operaţional la 15 august; normele sunt în prag de avizare

Programul 'Noua Casă' va fi operaţional la 15 august, în condiţiile în care normele de aplicare vor fi aprobate săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, a afirmat miercuri Dumitru Nancu, directorul general al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), potrivit Agerpres. (mai mult...)